Reporter på SR dubblade som V-politiker

Hem Fokus Reporter på SR dubblade som V-politiker
Reporter på SR dubblade som V-politiker
Sveriges Radio P4 Värmland har haft en högt uppsatt vänsterpartistisk politiker som reporter. Nu erkänner Sveriges Radio att man har brustit i kontrollen. Reportern har för Sveriges Radios räkning intervjuat flera politiska motståndare.

Vänsterpartisten Elin Segerlind kommer att kandidera till Riksdagen, som toppnamn när Rossana Dinamarca avser lämna rikspolitiken. Samtidigt som Elin Segerlind satt i styrelsen för Vänsterpartiet i Fyrbodal – norra Bohuslän och Dalsland – arbetade Segerlind som reporter för Sveriges Radio P4 Värmland.

Annons

Segerlind kombinerade även arbetet som reporter hos Sveriges Radio med att vara ombudsman för Vänsterpartiet i Göteborg.

Sverige Radio erkänner nu att man har brustit i bakgrundskontrollen av Segerlind.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!