Det sorgligaste i denna bisarra historia

Hem Fokus Det sorgligaste i denna bisarra historia
Det sorgligaste i denna bisarra historia
Det finns migranter och det finns migranter. Det finns asylanter och det finns asylanter. Vissa har skyddsbehov. Andra säger att de har det. En grupp som faktiskt har skyddsbehov är kristna som har konverterat från islam. De riskerar definitivt sina liv om de skickas tillbaka.

Nämndemannen (c), som nu alla verkar ta avstånd från, har enligt uppgift i den kristna tidningen ’Världen idag’ dömt i migrationsmål rörande bl a kristna konvertiter från Afghanistan. Detta trots att hon tidigare har varit uttalad ’missionär’ i sin attityd för att få Sverige att anpassa sig till islam. Hennes uppfattning har varit känd.

Annons

Hennes make har också varit uttalat negativ till att muslimer konverterar till kristendomen, när de söker asyl i Sverige. Detta har också varit känt.

Att denna centerpartistiska nämndeman över huvud taget har fått hantera dessa ärenden – vilket hon gjorde 2011 – är skandalöst i sig och visar hur litet svensk statsförvaltning begriper av de problem vi måste beakta framöver.

Är det några afghaner – eller andra – som verkligen har skyddsbehov är det de som konverterat från islam till kristendomen. Deras liv är definitivt i fara.

Det är hemskt i sig och en och annan har fått avslag på din ansökan på grund av nämndemannen. Men sedan har hon alltså fått fortsätta i svensk rättsskipning. År efter år. Centerpartiet har känt till det, men man har blundat. Det är nog det sorgligaste i hela denna bisarra historia.

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!