Regeringens felaktiga signaler

Hem Fokus Regeringens felaktiga signaler
Regeringens felaktiga signaler
Det lever tiotusentals människor i Sverige. De skall inte vara här. De har fått avslag och borde fara hem. De gömmer sig, obstruerar. Polisen vet på ett ungefär hur många det rör sig om. Men ingen vet säkert. En gissning är runt 50.000 plus/minus.

Regeringen aviserar nu att man – temporärt i tre år – skall ge 120 miljoner per år till ’hemlösa unga’ som bor på gatan. Det blir 360 miljoner. Minst. Pengarna skall kanaliseras via Röda korset och andra hjälporganisationer.

Annons

Regeringen tror förstås att detta skall ge dem litet good will. Det kommer de säkert att få också av vissa kretsar.

Men kom nu ihåg detta: Ett antal av dessa ’hemlösa’ som skall få våra skattepengar skall över huvud taget inte vara i Sverige. De har fått avslag på sin asylansökan. De borde vara hemma nu – eller i alla fall på väg. Men de stannar kvar ändå.

Detta är totalt kontraproduktivt. Att först ge ett utvisningsbeslut. Sedan ge pengar till den som inte har lust att åka hem. Är det ansvarsfull politik? Eller är det felaktig signalpolitik? Vi skulle säga det senare.

Nu har Justitiekanslern dessutom sagt ’nej’ till regeringens förslag om att ge 9.000 ’ensamkommande’ en andra chans att få stanna och gå i svensk skola. Frågan är: Kommer man att runda JK eller har vi snart ytterligare 9.000 ’hemlösa unga’ på gatan som inte vill fara hem?

Fundera på vad detta till slut innebär för Sverige. Vi har ackumulerade problem som riskerar att skapa ett krisläge.

Och förresten: För 120 miljoner per år kan man även anställa mellan 250 och 300 sjuksköterskor. Bara som en jämförelse…

 

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!