Jeremy Corbyn i antisemitisk Facebookgrupp

4AD08497-02D6-4D5F-BE29-1075717BF3FE
Den brittiske Labourledaren Jeremy Corbyn har varit medlem i en sluten antisemitisk grupp på Facebook. I gruppen postade medlemmarna konspirationsteorier, antisemitiska meddelanden och förnekanden kring förintelsen. Det skriver brittiska The Telegraph.

Labourpartiet har bekräftat att man f n undersöker runt ett halvdussin partimedlemmar, som har varit inblandade i gruppen. Corbyns två handgångne män Clive Lewis och Chris Williamson är två av medlemmarna.

Meddelanden har också publicerats på en pro-palestinsk sida – Palestine Live. Det har också publicerats konspirationsteorier kring familjen Rotschild, kring Israels förmenta inblandning i attacken 11 september 2001, liksom länkar till nynazistiskt material.

Ett av de mest spektakulära inslagen i gruppen visar en bild av en stor gris med texten ’Israel Lobby’ skrivet på sidan.

 

Christopher Jarnvall

 

Chefredaktör

Jag heter Christopher Jarnvall och har under många år fört offentliga samtal med stora delar av samhället. Under åren har jag hunnit med att vara politisk redaktör i dagspressen och har under ett par decennier givit ut nyhetsbrev kring olika ämnesområden. Sedan kom sociala media med alla dess möjligheter… Jag är intresserad av att läsa nyheter sådana de är och med alla fakta på bordet. Därför kommer jag att skriva om det som sker just utifrån den förutsättningen. Det skall handla mycket om samhälle – inte minst vård, omsorg och säkerhet. Mina värderingar väver jag inte in i nyhetsartiklarna. Dem sparar jag till de kommentarer jag skriver vid sidan av de rena nyhetsartiklarna. Jag kommer också att hålla mina värderingar till min sida ’Samtal med samhället’.