Jeremy Corbyn i antisemitisk Facebookgrupp

Hem Fokus Jeremy Corbyn i antisemitisk Facebookgrupp
Jeremy Corbyn i antisemitisk Facebookgrupp
Den brittiske Labourledaren Jeremy Corbyn har varit medlem i en sluten antisemitisk grupp på Facebook. I gruppen postade medlemmarna konspirationsteorier, antisemitiska meddelanden och förnekanden kring förintelsen. Det skriver brittiska The Telegraph.

Labourpartiet har bekräftat att man f n undersöker runt ett halvdussin partimedlemmar, som har varit inblandade i gruppen. Corbyns två handgångne män Clive Lewis och Chris Williamson är två av medlemmarna.

Meddelanden har också publicerats på en pro-palestinsk sida – Palestine Live. Det har också publicerats konspirationsteorier kring familjen Rotschild, kring Israels förmenta inblandning i attacken 11 september 2001, liksom länkar till nynazistiskt material.

Ett av de mest spektakulära inslagen i gruppen visar en bild av en stor gris med texten ’Israel Lobby’ skrivet på sidan.

 

Christopher Jarnvall