Stor glaskross i Södertälje – man missnöjd med bidrag

Södertälje_stadshus_2010aFoto: Holger Ellgaard / Wikipedia
En man i Södertälje var missnöjd efter att ha nekats försörjningsstöd av kommunen. Mannen slog då sönder 26 fönster på stadens socialkontor och stadshus med en yxa. Södertälje kommun stämmer nu mannen på lite över 283 000 kronor för skadegörelsen.

En man i 30-årsåldern och bosatt i en de mindre orterna i Södertälje kommun slog sönder tretton fönster på stadens socialkontor och ytterligare tretton fönster på Södertäljes stadshus. Vandaliseringen skall ha skett när mannen blev missnöjd efter att ha nekats försörjningsstöd. Mannen sökte efter vandalisering upp polis, och erkände sitt brott.

Södertälje kommun stämmer nu mannen på minst 283 000 kronor. Beloppet täcker endast de sönderslagna fönsterrutorna på socialkontoret. Ytterligare skadestånd på vandaliseringen av stadshuset tillkommer sannolikt under rättegången.

Skadeståndsanspråket för vandaliseringen av stadshuset lär enligt källor som NB Nyhetsbyrån varit i kontakt med vara större än det redan fastställda beloppet rörande socialkontoret.

 

Fredrik Antonsson

 

Redaktör

Jag heter Fredrik Antonsson och har under ett drygt decennium varit väldigt aktiv i de sociala medierna. Jag började som politisk bloggare, till en början partilojal, men efterhand i form av en konservativ ”enmanstankesmedja”. Jag har alltid varit fascinerad av ordets makt, och av hur nyhetsflödet påverkar oss och våra åsikter. Att få vara en del av Nyhetsbyrån – Nota Bene är en naturlig utveckling för mig som skribent. Precis som chefredaktören kommer mina egna värderingar inte att färga nyheterna, mer än att urvalet kommer att vara sådana ämnen som jag och vi anser vara viktiga för samhället. En bra nyhetsartikel är en artikel som får läsaren att tänka till, reflektera och se en ny vinkel. Det är min förhoppning att vi kommer att kunna leverera just det till våra läsare. Min egen kanal i de sociala medierna ’I otakt’ kommer att leva vidare som min egen pysventil.