Stor glaskross i Södertälje – man missnöjd med bidrag

Hem Fokus Stor glaskross i Södertälje – man missnöjd med bidrag
Stor glaskross i Södertälje – man missnöjd med bidrag
En man i Södertälje var missnöjd efter att ha nekats försörjningsstöd av kommunen. Mannen slog då sönder 26 fönster på stadens socialkontor och stadshus med en yxa. Södertälje kommun stämmer nu mannen på lite över 283 000 kronor för skadegörelsen.

En man i 30-årsåldern och bosatt i en de mindre orterna i Södertälje kommun slog sönder tretton fönster på stadens socialkontor och ytterligare tretton fönster på Södertäljes stadshus. Vandaliseringen skall ha skett när mannen blev missnöjd efter att ha nekats försörjningsstöd. Mannen sökte efter vandalisering upp polis, och erkände sitt brott.

Södertälje kommun stämmer nu mannen på minst 283 000 kronor. Beloppet täcker endast de sönderslagna fönsterrutorna på socialkontoret. Ytterligare skadestånd på vandaliseringen av stadshuset tillkommer sannolikt under rättegången.

Skadeståndsanspråket för vandaliseringen av stadshuset lär enligt källor som NB Nyhetsbyrån varit i kontakt med vara större än det redan fastställda beloppet rörande socialkontoret.

 

Fredrik Antonsson