Upplopp på ungdomshem

Hem Fokus Upplopp på ungdomshem
Upplopp på ungdomshem
Polis kallades under torsdagskvällen till Lövsta ungdomshem. En anställd hade misshandlats under ett upplopp på ungdomshemmet. Polisen utreder bråket som våldsamt upplopp och grovt upplopp.

En anställd skadades lindrigt vid ett våldsamt upplopp på Lövsta ungdomshem mellan Gnesta och Vagnhärad. Polis kallades till platsen för att skapa ordning. Upploppet startade när personal försökte få ungdomarna att gå och lägga sig. De intagna ungdomarna vägrade, och började istället slå sönder möbler, och en anställd misshandlades med en stol.

Polisen hade varit på plats en gång tidigare under kvällen, då det hade varit bråkigt på en annan avdelning på boendet.

Lövsta ungdomshem drivs av Statens Institutionsstyrelse, och på ungdomshemmet vårdas pojkar och flickor i skolåldern med missbruksproblem, problem med kriminalitet och andra psykosociala problem. Lövsta ungdomshem har på senare tid haft stora ordningsproblem. Bland annat misshandlades en anställd med en spikförsedd plank, som slogs i vårdarens ansikte.

Inspektionen för Vård och Omsorg har vid två tillfällen det senaste året riktat stark kritik mot verksamheten på Lövsta. De intagna erbjuds enligt IVO inte en säker och trygg vård, medan personalen pressas till misstag i en utsatt arbetsmiljö.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!