Hanif Bali tvingas lämna Moderaternas partistyrelse

Hem Fokus Hanif Bali tvingas lämna Moderaternas partistyrelse
Hanif Bali tvingas lämna Moderaternas partistyrelse
Efter Hanif Balis agerande i samband med den så kallade ”Oksanen-affären” leder nu till att Hanif Bali tvingas lämna Moderaternas partistyrelse. På Facebook anger Bali att han på eget bevåg lämnar den partistyrelsen. Källor till NB Nyhetsbyrån gör gällande att Moderaterna hade valt att avsätta Bali från styrelsen samt flera andra positioner i partiet om Bali själv hade suttit kvar.

Hanif Bali tvingas lämna Moderaternas partistyrelse. Enligt en statutsuppdatering på Facebook har Bali själv tagit steget att lämna partistyrelsen efter en dialog med Moderaternas partiledning. Bali förstår enligt statusuppdateringen att hans förtroende har sargats av agerandet runt publiceringen av ledarskribenten Patrik Oksanens mailkonversation med Utrikesdepartementet. Bali publicerade mailkonversationen efter att ha fått uppgifterna av webbtidningen Nyheter Idag.

Annons

Hanif Bali lämnar utöver partistyrelsen även Twitter. Twitter är en social nätverkstjänst för snabba diskussioner och delningar. Hanif Bali har närmare 84 000 följare på Twitter, och är en av de mest framträdande svenska politikerna i kanalen.

Enligt uppgifter till NB Nyhetsbyrån har man från den moderata partiledningen krävt att Bali skall lämna såväl partistyrelse som Twitter. Bali har fogat sig för kraven, men kvarstår tillsvidare som riksdagsledamot. Av samtliga kandidater fick Hanif Bali flest poäng i provvalet för Stockholms län under hösten 2017.  På den moderata valsedeln för riksdagsvalet och Stockholms län återfinns Hanif Bali på plats nummer 7.

 

Fredrik Antonsson

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!