Spricka i tyska regeringen i synen på islam

Hem Fokus Spricka i tyska regeringen i synen på islam
Spricka i tyska regeringen i synen på islam
En tydlig spricka har uppstått i den tyska regeringen. Landets inrikesminister anser att islam inte hör hemma i Tyskland. Förbundskansler Angela Merkel tog snabbt avstånd från inrikesministerns uttalande.

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer berättade i en intervju med den tyska tidningen Bild att dagens Tyskland har formats av kristendomen, och att landet inte bör ge upp landets traditioner och värderingar. Inrikesministern ansåg att islam inte hör hemma i Tyskland. Inrikesministern gav uttryck för en önskan att landets muslimer skall bo tillsammans med tyskarna, inte vid sidan av eller mot.

Förbundskansler Angela Merkel tog snabbt avstånd från inrikesministerns uttalande. Att fyra miljoner muslimer bor i Tyskland, som praktiserar sin religion gör att islam därför tillhör dagens Tyskland konstaterar Merkel.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!