Wallström förvånad över att judar från Malmö väljer Israel

Hem Fokus Wallström förvånad över att judar från Malmö väljer Israel
Wallström förvånad över att judar från Malmö väljer Israel
Antisemitismen i en stad som Malmö blir allt svårare att uthärda för de judar som bor där. Det har skrivits mycket om problemen och hatkampanjerna. Ändå är Sveriges utrikesminister Margot Wallström oförstående inför det faktum att judarna från Malmö väljer att flytta till Israel. Det skriver tidningen Dagen och refererar till en intervju med Wallström i Judisk krönika.

’Som princip är man sällan riktigt trygg bakom murar’, säger Wallström och refererar till den mur mot Palestina, som Israel har byggt. Wallström säger också, att hon har tagit illa vid sig, då man kallat henne för antisemit, för att hon förespråkar en tvåstatslösning.

Annons

Wallström blir också irriterad över frågor kring att det palestinska självstyret – som bl a får svenskt bistånd – betalar ut pengar till terroristernas familjer. Sju procent av det palestinska självstyrets budget går enligt uppgift till dessa utbetalningar.

Wallström säger, att ’vi måste fundera hur vi använder våra pengar’ men tycker heller inte att det är rätt att låta ’folk svälta ihjäl om de inte får pengar’. Hennes pressekreterare har sedermera förtydligat: Svenskt bistånd går inte till den palestinska myndighetens kontantutbetalningar eller till stöd för palestinska fångar i isrealiska fängelser.

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!