Karl Marx i trafiken

Hem Fokus Karl Marx i trafiken
Karl Marx i trafiken
Den kommunistiske ideologen och filosofen Karl Marx föddes för tvåhundra år sedan i Trier i sydvästra Tyskland. Den 5 maj infaller hans födelsedag. Hans födelsehem finns kvar i staden. Marx bodde de första 17 åren av sitt liv i Trier.

Nu har staden bytt ut vissa trafikljus, som i stället för en traditionell figur har en grön och en röd stiliserad Karl Marx. Ett av ljusen kommer att sitta intill huset där filosofen föddes. Det skriver man på stadens websida trier.de

Stadens styre tog även emot en bronsstaty av Marx, som den kinesiska regeringen skänkte i fjol. Detta har orsakat en del kontroverser i Trier. Tanken är att avtäcka statyn i maj, men motståndarna ser detta som ett hån mot kommunismens offer under 1900-talet.

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!