Alliansen ändrar sig om grundlagsförändringen

Hem Fokus Alliansen ändrar sig om grundlagsförändringen
Alliansen ändrar sig om grundlagsförändringen
Enligt ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna på eftermiddagen har partiet nu fått med sig Alliansen på att motsätta sig den av regeringen föreslagna förändringen av yttrandefrihetsgrundlagen (YGL).

SD har tidigare som ensamt parti i riksdagen motsatt sig förändringen och man har även avsett att kräva en folkomröstning. Den inskränkning av grundlagen, som regeringen föreslog, skulle ha slagit hårt mot mindre media och troligen gynnat de stora.

Annons

På senare tid har också allt fler etablerade media – bl a Expressen – tydligt uttalat sig emot en förändring.

’Jag är glad över att vi lyckats påverka de övriga oppositionspartierna’, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson i det han välkomnar Alliansens omsvängning kring förslaget av förändrade mediegrundlagar.

 

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!