Böneutrop utan tillstånd i Karlskrona

Hem Fokus Böneutrop utan tillstånd i Karlskrona
Böneutrop utan tillstånd i Karlskrona
Islamiska Kulturföreningens moské i Karlskrona har sedan november haft böneutrop. Nu visar det sig att man har saknat tillstånd för böneutrop. Polisen utreder nu ifall Islamiska Kulturföreningen har begått brott mot ordningslagen.

Islamiska Kulturföreningen i stadsdelen Kungsmarken i Karlskrona invigde moskéns minaret i början av november 2017. Sedan dess har man haft böneutrop i samband med fredagsbönen. Efter att ha fått in två anmälningar mot böneutropen konstaterar polisen att det saknas tillstånd för böneutropen.

Först nu har en ansökan inkommit, och ärendet handläggs av lokal polis som väntar på ett utlåtande från Miljöavdelningen i Karlskrona innan man fattar beslut om böneutropens framtid.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!