Polis glömde tjänstevapen på damtoalett

Hem Fokus Polis glömde tjänstevapen på damtoalett
Polis glömde tjänstevapen på damtoalett
En matgäst på en vägkrog i Ödeshög fann en pistol på damtoaletten. Det visade sig att vapnet tillhörde en polis från Stockholm som passerat platsen, och glömt sitt tjänstevapen. Personalansvarsnämnden kommer att avgöra ifall polisen kommer att straffas med löneavdrag.

En nödig matgäst på Dinners vid Östgötaporten i Ödeshög hittade ett vapen på damtoaletten. Polis från Östergötland kallades till platsen, och tog hand om pistolen. Efterforskningar visade att pistolen var ett av polisens tjänstevapen, och att pistolen tillhörde en kollega från Stockholm. Pistolen hade glömts på damtoaletten i samband med ett toalettbesök.

Annons

Händelsen ledde till misstankar om grovt tjänstefel. Misstankarna avskrevs då man konstaterade att polisen vid tillfället då vapnet glömdes inte var under tjänsteutövning. Polien i Region Öst anser dock att händelsen och felet inte kan betraktas som ringa, och att polisen varit oaktsam.

Polisen personalansvarsnämnd kommer att avgöra ifall polisen straffas med löneavdrag för den glömda pistolen. Polisen som glömde pistolen på damtoaletten förklarar det kvarglömda vapnet med stress.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!