Den svenska IS-divisionen

Hem Fokus Den svenska IS-divisionen
Den svenska IS-divisionen
Om man läser vad som skrivs i svensk press om ’IS-svenskar’, lägger ihop och pusslar litet och överför detta till vad man som svensk värnpliktigt kunde lära sig om förbandsstorlekar en gång i tiden, kommer man fram till ungefär detta:

Enligt uppgift sitter idag runt 40 stycken ’IS-svenskar’ fängslade i Syrien. Den numerären motsvarar i runda tal en pluton i det svenska försvaret. En pluton av islamistiska ’IS-svenskar’ alltså. En sådan enhet kan ställa till med mycket förödelse. Det vet vi från exempelvis filmer som Oliver Stones Vietnam-klassiker ’Plutonen’.

Annons

Om dessa 40-talet IS-terrorister skulle gå ihop med det antal om runt 80-100 personer som bara Boråspolisen tycks kunna identifiera i kommunen, ja, då har vi genast ett IS-kompani. Ett kompani brukar i det svenska försvaret – beroende på truppslag – bestå av allt från runt 50 till cirka 300 personer.

Får vi sedan lägga ihop de ’IS-svenskar’ som anges i svenska media med ’IS-svenskar’ från andra städer, då har vi en plötsligt en IS-bataljon. En bataljon brukar ligga kring 5-600 man – plus/minus. Det kan även vara så stor som upp mot 1.000 man.

Litar vi sedan på det SÄPO-chefen säger, nämligen att det finns runt 2-3.000 sympatisörer till IS – ’hang-arounds’ – runtom i Sverige, då, bästa läsare, har vi fått ihop en IS-brigad. En sådan brukar ha en general i spetsen.

Låt oss alltså säga, att vi inom vårt lands gränser har en motsvarande brigad hard-core-islamister – terrorister och potentiella terrorister – som vill att Sverige skall bli ett kalifat. Det låter väl inte orimligt. I alla fall inte om vi skall lita på säkerhetspolisen.

I det läget tycker vänsterregeringen, Vänsterpartiet och Centerpartiet, att det kan vara värt att fundera på om vi ska bevilja tusentals ytterligare uppehållstillstånd till människor som inte kan styrka sin identitet.

Snart kan vi – om vi är tillräckligt eftergivna och släpphänta – ha en hel IS-division på svensk mark. En division – eller fördelning, som det brukar kallas på svenska – omfattar någonstans mellan 10.000 och 20.000 man. ’Divisoner’ är sådana Hitler sitter och väntar på i sin bunker i filmen ’Undergången’, när han under Andra världskrigets sista dagar hoppades kunna vända krigslyckan…

Vi är tydligen fortfarande naiva.

Annons

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!