Hot mot polishuset i Uppsala – ökad bevakning

Hem Fokus Hot mot polishuset i Uppsala – ökad bevakning
Hot mot polishuset i Uppsala – ökad bevakning
Polishuset i Uppsala har fått förstärkt bevakning. Detta efter att hot har riktats mot polismyndigheten i Uppsala. Polisens bedömning är att det finns en ökad risk för ett angrepp på polishuset.

Polisen i Uppsala har sedan en tid bedrivit en framgångsrik kampanj mot brottsligheten i staden.  Polishuset har tidigare har attackerats med en handgranat, ett dåd som kan sättas i samband med polisens arbete mot kriminella grupperingar.

Efter att fått kännedom om ett riktat hot mot polishuset har polisledningen valt att höja säkerhetsnivån vid polishuset. Uppgifter till NB Nyhetsbyrån talar om att polisen i Stockholm skall ha förstärkt kollegorna i Uppsala med för uppgiften lämplig personal.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!