Information till vuxna gifta med barn

Hem Fokus Information till vuxna gifta med barn
Information till vuxna gifta med barn
Just nu pågår en infekterad politisk strid kring barnäktenskap. Regeringen och Vänsterpartiet pekas ut av Sverigedemokraterna och Alliansen för att inte vilja totalförbjuda barnäktenskap. Vänsterpartierna motsatte sig för någon vecka sedan ett sådant.

Regeringen, Vänsterpartiet och dess opinionsbildare försvarar sig och säger, att det finns en del komplicerande faktorer – bl a är det i vissa EU-länder tillåter med äktenskap från 16 år – som förhindrar ett totalförbud. Samt att en utredning är tillsatt.

Annons

Den ickesocialistiska oppositionen anmärker då, att fenomenet med barnäktenskap har varit känt länge i Sverige bland migranter som har kommit hit och undrar varför inget har hänt tidigare.

Sista ordet lär inte vara sagt i detta, men NB Nyhetsbyrån konstaterar att Socialstyrelsen så sent som i år har lagt ut information till vuxna som är gifta med barn, så någon form av officiell acceptans finns det.

’Den här foldern riktar sig till vuxna som är gift med ett barn. Den innehåller information om vad som gäller i Sverige kring barnäktenskap och barns rättigheter. Foldern kan lämnas till make/maka av socialtjänsten och andra professionella som möter barnet.’

Källa för den som vill läsa mer: http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2018/2018-3-34

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!