Sandviken tryggare – tack vare tacos

Sandviken tryggare – tack vare tacos

Otryggheten i Sandviken har under en längre tid ansetts stor bland de boende. Ett utåtagerande ungdomsgäng har ställt till bråk i staden, och trakassarerat andra ungdomar, vuxna och ortens handlare. Genom en riktad insats från Sandvikens kommun och andra myndigheter är det nu lugnare i Sandviken. Ungdomsgänget har erbjudits olika aktiviteter av kommunen, som till exempel Tacos-kväll och biljardturnering.

Annons

Sandviken har de senaste månaderna plågats av oro och otrygghet, främst under kvällar och nätter. Förskolor och bilar har brunnit. Andra ungdomar har rånats, och personal vid stadens matbutiker har hotats. Föräldrar har vägrat släppa ut sina barn på kvällar och nätter.

Genom en kraftsamling från kommunen och andra myndigheter – som polisen – har man nu lyckats identifiera de unga orosstiftarna.

Kommunen har efter sin identifiering erbjudit medlemmarna i ungdomsgänget deltagande i olika aktiviteter. Till exempel har man bjudit på tacoskväll och arrangerat biljardtävlingar.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!