Riv problemområdena – bygg nytt!

Riv problemområdena – bygg nytt!

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson anser att vissa av de problemområden, som polisen ofta tvingas frekventera, bör rivas. Detta efter tankemönster från den danska regeringen, där liberal-konservativa Venstre har drivit frågan.

Annons

Det handlar inte om att kasta ut människor, säger SD-ledaren, utan om att riva och bygga nytt anpassat till det samhälle vi har idag. Danmarks restriktiva migrationspolitik och hantering, då det gäller problemområden, tycker Åkesson är bra. Han studerar gärna Danmark för att se hur man bör göra i Sverige.

Ofta brukar 61 områden i landet klassas som utsatta, riskområden eller särskilt utsatta. Bland de utsatta områdena längs tunnelbanans röda linje i Stockholm finns Bredäng, Vårberg och Vårby. Detta enligt Södermalmsnytt. Av dessa utsatta områden är 23 särskilt utsatta, t ex Alby, Fittja och Hallunda-Norsborg.

Särskilt utsatta områden kännetecknas av hög koncentration av kriminella, parallella samhällsstrukturer, obenägenhet hos boende att delta i rättsprocessen, och att polisen har svårt att utföra sitt arbete.

Brottsligheten i områdena yttrar sig genom våldshandlingar, upplopp, narkotikahandel och annan allvarlig brottslighet som påverkar de boende både direkt och indirekt.

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!