Sprängdåd mot socialkontor i Uppsala

Sprängdåd mot socialkontor i Uppsala

Boende i stadsdelen Gottsunda larmade under måndagskvällen polis och räddningstjänst om en kraftig explosion som skall ha hörts i området. Väl på plats konstateras skador på stadsdelens socialkontor. En dörr är demolerad, och det fanns skador på fasad och den närliggande kyrkolokalen.

Annons

Klockan var 22:20 när SOS Alarm fick motta ett större antal samtal om en kraftig explosion i stadsdelen Gottsunda i Uppsala. Ett antal polispatruller samt personal från två brandstationer skickades mot Gottsunda. I närheten av stadsdelens socialkontor luktade det krut, och man lokaliserade platsen. En dörr till socialkontoret var kraftigt demolerad, och det fanns andra skador på fasaden. Dessutom hade ett fönster i den närbelägna kyrkan gått sönder av explosionen.

Polisen misstänker att det var en kraftigare modell av en så kallad ”banger” som exploderade vid socialkontoret. Man saknar i nuläget spår efter den eller de som utfört sprängdådet.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!