Upprördhet i fransk stad efter misslyckat aprilskämt

Upprördhet i fransk stad efter misslyckat aprilskämt

Borgmästaren i den franska staden Beauvais ville skämta med stadens invånare den 1 april. Skämtet handlade om tusentals nya arbetstillfällen i staden och etableringen av flera stora butiker, till exempel IKEA. Flera av invånarna i Beauvais gladdes över nyheten i några timmar, då staden har en relativt hög arbetslöshet. Nu kritiseras borgmästaren för skämtet.

Annons

Borgmästaren Caroline Cayeux i den nordfranska staden Beauvais gick ut på Facebook och Twitter med goda nyheter för stadens befolkning. Runt 4000 nya arbetstillfällen skulle skapas i staden när flera etableringar skulle komma. Bland annat berätta Cayeux att IKEA skulle etablera sig i staden. Några timmar efter publiceringen den 1 april erkände borgmästare Cayeux att allt bara var ett skämt.

Flera upprörda invånare har hört av sig till borgmästaren med starka synpunkter på skämtet. Man säger sig inte förstå vad som är roligt med att lova tusentals arbetstillfällen och sedan säga ”april, april!”. Borgmästare Cayeux konstaterar att det tydligen finns de som inte förstår hennes typ av humor.

Oppositionen i Beauvais har uttryckt önskemål om att Cayeux gör något åt den höga arbetslösheten istället för att försöka skämta bort den.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!