Stark kritik på nätet mot Löfven-bild

Stark kritik på nätet mot Löfven-bild

Stark kritik riktas nu på nätet mot den Facebook-bild som släpptes på Stefan Löfvens officiella Facebook-sida. Bilden har lett till att medlemmar redan har lämnat Socialdemokraterna, och istället ansökt om medlemsskap i Vänsterpartiet. 

På bilden syns statsminister Stefan Löfven och texten ”Det är orimligt att det kommer tusentals personer till Sverige varje år för att göra jobb som arbetslösa i Sverige kan göra.” 

Flera personer kommenterar nu bilden med stark kritik riktad mot den socialdemokratiska retoriken. Bland kommentarerna finns bland annat synpunkter som: ”Jag blir både arg och förtvivlad när jag läser detta. Hur kan detta vara samma parti som det jag växte upp med?” samt ”Jag vill bara säga att jag tar kraftigt avstånd från denna sunkiga retorik. Vi kan så mycket bättre än så här.” En annan upprörd Facebook-användare jämför Löfvens retorik med musikbandet Pluton Sveas texter.

Vänsterpartiets riksdagsledamot Daniel Riazat konstaterar att Löfven inte är Riazats statsminister och att ”…hade du varit en del av den antirasistiska och socialistiska rörelsen så hade du förstått att man inte bekämpar rasism genom att låta som rasisterna.”

Den socialdemokratiska nätdebattören Markus Mattila har på Facebook berättat att bilden på Löfven var den droppe som fick bägaren att rinna över. Mattila lämnar nu Socialdemokraterna och ansöker istället om medlemsskap i Vänsterpartiet.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!