Hemtjänstpersonal i Nyköping avstängda efter hån

Hemtjänstpersonal i Nyköping avstängda efter hån

En internutredning pågår vid hemtjänsten i Nyköping. Ett antal anställda i en hemtjänstgrupp har stängts av från arbetet efter att ha använt nätet till att sprida bilder på sina brukare. Bilder har manipulerats så att brukaren har framställts på ett hånfullt och förlöjligande sätt. Händelsen är även anmäld till Inspektionen för Vård och Omsorg – IVO.

Flera äldre och dementa brukare som får omsorg av hemtjänsten i Nyköping har kränkts på sociala medier. Bakom kränkningarna står en grupp anställda i den kommunala hemtjänsten. De anställda i hemtjänsten har nu stängts av, och en internutredning pågår. Dessutom är händelsen anmäld till Inspektionen för Vård och Omsorg.

De anställda som har stängts av skall ha använt verktyget Snapchat på sociala medier för att sprida bilder på brukarna i bland annat generande situationer. Dessutom har bilder manipulerats för att göra narr av brukarna. En brukare har på en bild som har cirkulerat inom hemtjänstgruppen framställts som ett könsorgan.

Händelsen är även polisanmäld.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!