Stor rymning från Migrationsverkets förvar

Stor rymning från Migrationsverkets förvar

Under natten till fredagen rymde 14 personer av totalt 65 från Migrationsverkets förvar i Kållered utanför Göteborg. Det kan GP berätta. Rymlingarna tog sig enligt uppgift ut genom ett öppet fönster. Ärendet kom till polisens kännedom, men ansågs först inte vara en polisiär fråga, utan en sak för Migrationsverket att hantera.

Senare efterlystes dock rymlingarna av polisen, men polisen i region Väst konstaterar, att det inte pågår något aktivt eftersök, då polisen, enligt uppgift, inte har något sökområde att gå på.

Migrationsverket säger, att man ser ’mycket allvarligt’ på det som har inträffat och att man nu skall utreda hur det har kunnat ske, så att det inte skall upprepas. En så stor rymning som denna är mycket ovanlig, konstaterar Migrationsverket.

Migrationsverket anser sig nu ha lämnat över ärendet till polisen, som i samarbete med gränspolisen skall hantera det. Verket kommer att se över de s k skalskydden vid förvaren för att undvika att fler rymningar sker.

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!