Annie Lööfs ’twitter-gate’

Annie Lööfs ’twitter-gate’

Det är många som verbalt förgår sig på sociala media. Tonen är helt enkelt ofta mobbande rå och ohyfsad. Milt sagt. Alla svarar däremot – när de får frågan – att den svenska debatten måste få en trevligare ton.

Ja, naturligtvis. Det är väl bara att använda en civiliserad ton… Och vad är då detta?!

NB Nyhetsbyrån hittade den här dialogen på twitter igår. Skriven en fredagmorgon, så det går inte att skylla på viss påverkan av ’fredagsmyset’. Vi trodde först att Annie Lööfs twittersvar på en rätt harmlös fråga var fejk. Men det ser dessvärre inte så ut…

Om det är så, att till och med partiledare, som borde föregå med gott exempel, har den här tonen på twitter – då är det inte underligt att sociala media svämmar över av märkliga kommentarer, som bara förtjänar att raderas…

Skall vi få ordning på tonen i det offentliga samtalet, är svar och kommentarer av detta slag inte önskvärda. NB Nyhetsbyrån tycker att Centerns partiledare Annie Lööf kan skämmas!

Det är inte länge sedan Centern dignade under tyngden av ’nämndemanna-gate’ i Solna tingsrätt, där en islamistisk partimedlem i Centern rörde till det i den svenska rättsstaten. Så ordentligt att Lööfs parti tappade runt 30-40 procent i vissa opinionsmätningar.

Men C återhämtade sig (tillfälligt?) och nu får vi se vad partiledarens twittrande leder till. Hon lär inte få många sympatisörer med den tonen.

 

Christopher Jarnvall