Apa bet av finger på djurskötare

Apa bet av finger på djurskötare

En schimpans bet av en del av en djurskötares finger på Furuviksparken utanför Gävle. I samband med matning hamnade djurskötarens finger innanför burens galler, och en aggressiv schimpans bet av stora delar av djurskötarens långfinger.

En djurskötare vid Furuviksparken blev av med delar av sitt långfinger under frukostmatningen vid djurparkens schimpanshägn. En aggressiv och utåtagerande apa bet djurskötaren så pass alllvarligt i fingret att delar försvann ner i apans magsäck. Händelsen är anmäld till Arbetsmiljöverket.

Furuviksparken med tillhörande djurpark är belägen mellan Gävle och Skutskär, och är en av Nordens störst nöjes- och djurparker.

Schimpansens DNA påminner till 99% med människans. Schimpansen äter oftast vegetarisk föda, men kan även jaga mindre bytesdjur som fåglar och mindre apor. Jakten sker då i flock.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!