Handgranat kastades in i bostad i Köping

Handgranat kastades in i bostad i Köping

Polis larmades till Köping under natten efter att en handgranat hade kastats in i en bostad. När den första polispatrullen anlände kunde man konstatera att det handlade om en skarpladdad handgranat, som inte hade briserat. Polisen har spärrat av byggnaden. 

En handgranat kastades in i en bostad i Köping, Västmanland under natten. Polis kallades till en villa på Ringvägen strax efter 02:30 och den första polispatrullen fanns på plats cirka tjugofem minuter senare.

Det kunde då konstateras att handgranaten var skarpladdad, och att den inte hade briserat. Bostaden utrymdes, och polisen spärrade av platsen i väntan på teknisk undersökning.

Händelsen kommer att utredas av polisen i Västmanland som försök till mord eller försök till grovt olaga hot.

 

Fredrik Antonsson