Lärare riskerar arbetet efter att ha sagt ’negerboll’

Lärare riskerar arbetet efter att ha sagt ’negerboll’

En gymnasielärare vid Falkenbergs gymnasieskola riskerar sitt arbete efter att ha sagt negerboll inför en klass under lektionstid. Skolan har inlett en internutredning efter att ett klipp från lektionen har börjat cirkulera på sociala medier. Diskussioner förs också med lärarens fackförbund om lärarens framtid.

Annons

Under en stökig lektion använde en gymnasielärare i Falkenberg ordet negerboll framför klassen. Händelsen filmades, och har blivit viralt på flera sociala medier. Skolan betraktar lärarens tilltag som ett brott mot skolans värdegrund, och kallar lärarens språkbruk för oacceptabelt. Skolan kommenterar händelsen med att man måste agera för att bevara elevernas trygghet i skolmiljön.

Skolan har inlett såväl samtal med lärarens fackförbund och startat en internutredning om vad som låg bakom lärarens ordval i klassrummet. Skolan utesluter inte att händelsen kan komma att få konsekvenser för läraren, som alltså riskerar avsked eller andra disciplinära åtgärder från skolan. Rektorn vid skolan uttrycker stor tacksamhet att eleverna filmade händelsen, så att händelsen kom till skolledningens kännedom.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!