Många högerskor skickade till Centerpartiet

Många högerskor skickade till Centerpartiet

Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson bekräftar att partiet har mottagit dussintals högerskor till sitt partikansli. Skorna misstänks ha skickats på grund av Centerpartiets ställningstagande rörande den så kallade gymnasieamnestin för ensamkommande afghaner. Centerpartiet stöttar i den frågan den socialdemokratiskt ledda regeringen. Centerpartiets partiledare Annie Lööf har i en intervju berättat att hon skulle äta upp sin högersko hellre än att stötta en socialdemokratiska regering.

Annons

Flera dussin högerskor av olika kvalitet har skickats till och mottagits av Centerpartiets partikansli. Det berättar Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson. Arthursson anser att tilltaget är tramsigt och ovärdigt. Aktionen ses som en reaktion på Centerpartiets stöd till den rödgröna regeringens förslag rörande en amnesti för ensamkommande som studerar på gymnasium. Centerpartiet kommer att stödja regeringens förslag, trots att man anser det vara undermåligt.

Enligt Arthursson skall Centerpartiets även ha fått blommor skickade till partiet, men konstaterar att det finns många som är kritiska till partiets ställningstagande. Skorna, som endast är högerskor, kommer sannolikt att lämnas till återvinning enligt Arthursson.

Det var i en intervju under hösten 2013 som Centerpartiets partiledare Annie Lööf berättade att hon hellre skulle äta upp sin högersko än att stödja Stefan Löfven och socialdemokraterna.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!