Böneutrop godkänns i Karlskrona

Böneutrop godkänns i Karlskrona

Islamiska kulturföreningen i Karlskrona ges möjlighet att återuppta böneutrop från föreningens moské i stadsdelen Kungsmarken. Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden i Karlskrona ger kulturföreningen tillstånd under förutsättningen att kringboende inte störs. Innan polisen fattar slutligt beslut i frågan anser man från kommunen att man bör undersöka hur de kringboende har uppfattat böneutropen.

Annons

Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden i Karlskrona kommun har i ett yttrande rekommenderat att polisen godkänner böneutrop från moskén i stadsdelen Kungsmarken. Slutligt beslut tas av polismyndigheten. Det positiva svaret i yttrandet förutsätter att Islamiska Kulturföreningen håller sig inom de regler som gäller för ljud- och bullernivåer i bebyggt område.

Såväl polis som politiker har fått ta del av flera klagomål från människor som störs av böneutropen. Islamiska Kulturföreningen i Karlskrona ser positivt på yttrandet, och framhåller att man aldrig haft för avsikt att störa någon med böneutropen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!