Brand i kapell i Göteborg

Brand i kapell i Göteborg

NB Nyhetsbyråns utsända rapporterar från Göteborg. En brand utbröt vid ett kapell på Östra Kyrkogården i Olskroken strax innan 18:30-tiden på valborgsmässoaftonen. Vittnen på platsen säger sig ha sett ett blixtnedslag i omedelbar närhet till kapellet, med rökutveckling som följd. Brandpersonal på platsen bekräftar uppgifterna. Personal från flera brandstationer i Göteborg och Mölndal bekämpar branden när detta skrivs.

Annons

Ett stort antal brandstyrkor från flera brandstationer i Göteborg kallades till kapellet på Östra Kyrkogården i Göteborg på valborgsmässoaftonen. Räddningstjänst från Göteborg och Mölndal arbetade från flera höjdfordon med att begränsa elden, och polisen fick spärra av ett större område för att underlätta släckningsarbetet.

Släckningsarbetet har fått hjälp av ett kraftig regn över Göteborg, som hade inslag av åska och blixtar. Flera vittnen säger att det skall ha varit ett blixtnedslag som antände kapellet, en uppgift som bekräftats av brandpersonal.

Busstrafiken runt kyrkogården får ledas om under släckningsarbetet.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!