Fyra poliser skadade efter upplopp på konsert i Hallonbergen

Fyra poliser skadade efter upplopp på konsert i Hallonbergen

Fyra poliser skadades under en konsert på en idrottsplats i Hallonbergen under valborgsmässoaftonen. Okända gärningsmän kastade knallskott och trästockar på polisen. Ingen misstänkt har gripits eller omhändertagits.

Annons

Under en konsert under kvällen på valborgsmässoaftonen vid Hallonbergens idrottsplats i Sundbyberg utbröt ett bråk som polisen rubricerar som våldsamt upplopp. En polis skadades av trästock som kastades mot polisen, och fick uppsöka sjukhus. Ytterligare tre poliser fick uppsöka sjukhus efter att ha fått knallskott – så kallade ’bangers’ – kastade på sig.

Sundbybergs stad arrangerade valborgsmässofirandet på Hallonbergens idrottsplats, och det var under en hiphop-konsert som det blev riktigt oroligt på platsen. Oroligheterna höll i sig även när stora grupper av ungdomar skulle lämna platsen. Flera mindre skärmytslingar mellan ungdomar och polis respektive ordningsvakter inträffade vid Hallonbergens centrum och på den lokala tunnelbanestationen.

Polisen lyckades inte gripa någon för attackerna mot polisen på idrottsplatsen, och man omhändertog inte heller några andra ungdomar i samband med de efterföljande bråken.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!