Påtänd 46-åring stenade poliser i Eskilstuna

Påtänd 46-åring stenade poliser i Eskilstuna

Flera poliser skadades lindrigt vid ett ingripande i Hällbybrunn, en förort till Eskilstuna. En 46-årig man slogs, sparkade och spottade på poliser när de skulle ingripa i en lägenhet. Mannen fortsatte bråka utanför fastigheten, då han kastade stenar på polis. Polisen använde såväl pepparspray som elpistol mot mannen, men med begränsad effekt. Polis som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med konstaterar att mannen var ”hög som en skyskrapa”.

Annons

Flera polispatruller från Eskilstuna-polisen kallades på valborgsmässoaftonens eftermiddag till en adress i Hällbybrunn, en förort väster om staden. En kvinna hade misshandlats i en lägenhet, och polisen möttes av en man i 46-årsåldern som nu är gripen för våld mot tjänsteman och grov misshandel.

Under ingripandet lyckades mannen skada flera poliser lindrigt. Mannen misshandlade poliser i lägenheten, och lyckades ta sig ut på gatan utanför fastigheten. Där kastade mannen stenar på polisen innan polisen lyckades få mannen under kontroll.

Polisen använde pepparspray på mannen, utan synbar effekt. I ett senare skede anlände kollegor med elpistol, som också tycktes fungera under en begränsad tid. Det krävdes enligt polis som NB Nyhetsbyrån talat med ”råstyrka” för att hantera mannen.

Mannen tycks ha varit väldigt påverkad av någon sorts drog, konstaterar polisen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!