Skarp handgranat mot villa på Ingarö

Skarp handgranat mot villa på Ingarö

Polisen fick under natten till tisdagen rycka ut till en adress på Ingarö. Husets ägare hade hittat en handgranat i sin bostad. Polisen har tidigare ryckt ut till adressen under vintern, då ägaren har en hotbild mot sig. Polisens bombskyddsgrupp konstaterade att handgranaten var skarpladdad.

Polis larmades till Långvik på Ingarö, i Värmdö kommun, strax innan klockan 02 natten till tisdagen. I en villa fann man ett föremål som konstaterades vara en skarpladdad handgranat. Handgranaten sprängdes senare i anslutning till bostaden av Nationella Bombskyddetfrån polisen.

I februari larmades polis till den aktuella adressen då någon hade kastat en handgranat mot bostaden. Vid det tillfället exploderade handgranaten. Polisen bedriver nu en förundersökning gällande försök till mord.

 

Fredrik Antonsson