Förskola glömde treåring i tunnelbanan

Förskola glömde treåring i tunnelbanan

Skolinspektionen har fått tre anmälningar mot den kommunala förskolan Gambrinus i Stockholm. Vid två olika tillfällen har förskolans personal glömt bort barn. Vid ena tillfället glömdes en treåring ombord på en tunnelbanevagn av en annan trafikant efter det att förskolegruppen hade varit på utflykt. Vid ett annat tillfälle lämnades ett barn kvar på gården när förskolegruppen lämnade förskolan.

En treårigt förskolebarn påträffades av en medtrafikant vid en ändhållplats i en tunnelbanevagn. Personalen på förskolan hade glömt treåringen ombord på tunnelbanan när förskolegruppen klev av vagnen flera hållplatser tidigare. Förskolegruppen hade då varit på en utflykt. Vid ett annat tillfälle lämnades ett jämnårig  barn kvar på förskolans gård när resterande grupp samt samtliga pedagoger lämnade förskolan för en annan utflykt.

Även ett tredje tillbud finns med i anmälan till Skolinspektionen. Vid det tillfället såg en förälder ett kvarglömt barn i förskolans kök när de andra barnen och pedagogerna var på väg ut ur förskolans lokaler på Kungsholmen i Stockholm .

Ledningen för förskolan konstaterar att det har brustit rejält i förskolans säkerhetsrutiner. Man säger att man nu har vidtagit alla åtgärder för att försäkra sig mot att barn lämnas vind för våg. Dock säger man sig inte kunna lämna några heltäckande garantier för att händelserna inte skall upprepas.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!