Mamma misshandlade och hotade sina barn – får fängelse

Mamma misshandlade och hotade sina barn – får fängelse

En mamma i Södertälje döms av stadens tingsrätt till fängelse i två år och tre månader för flera brott riktade mot de egna barnen och andra personer i kvinnans närhet. Kvinnan har under en längre tid terroriserat sin omgivning, med flera fall av hot och våld mot sina barn. Södertälje tingsrätt dömer nu mamman för bland annat olaga frihetsberövande och grov fridskränkning.

Ett antal barn i Södertälje har sedan en tid tillbaka levt i skräck för sin egen mor. Barnen har misshandlats och hotats till livet av mamman. Det har även förekommit att mamman har knivskurit barnen. Dessutom har barn hängts ut genom fönster och balkongräcken med hot om att mamman skall släppa taget.

En manlig bekant har låsts in i kvinnans bostad, utan möjlighet att ta sig därifrån. Mannen hölls inlåst av kvinnan under ett dygn och fick under tiden ta emot flera hot.

Kvinnan döms nu av Södertälje tingsrätt till fängelse i två år och tre månader. Utöver fängelsestraffet skall kvinnan betala skadestånd på totalt cirka 170 000 kronor till sina offer. Kvinnan döms för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, två fall av grov fridskränkning, olaga frihetsberövande, olaga hot och grovt olaga hot, hemfridsbrott, stöld samt ringa narkotikabrott.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!