Polis bevakar skolor i Oskarshamn efter hot om skolskjutning

Polis bevakar skolor i Oskarshamn efter hot om skolskjutning

Såväl uniformerad som civil polis kommer att finnas på plats vid flera skolor i Oskarshamn under torsdagen. Detta efter att hot har riktats mot fyra skolor i den småländska staden. Hot om skolskjutningar har framförts på sociala medier, men skolorna kommer trots hotet att hålla öppet. 

Under torsdagen kommer polis att finnas på plats vid fyra skolor i Oskarshamn. På Instagram har hot om skolskjutningar riktats mot Oscarsgymnasiet, Rödsleskolan, Vallhallaskolan samt Kristinebergsskolan. Skolledningarna har i samråd med polisen beslutat om att bedriva normal undervisning på skolorna under torsdagen. Polisen kommer att ha närvaro på samtliga skolor, för att skapa trygghet och kunna svara på frågor från oroliga elever och föräldrar.

Oskarshamn har tidigare drabbats av hot om skolskjutningar. Under höstterminen riktades hot mot skolor i kommunen. Två unga flickor erkände senare att man låg bakom hoten.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!