Svagt stöd för S nya migrationspolitik

Svagt stöd för S nya migrationspolitik

Ett antal opinionsundersökningar som har presenterats efter Socialdemokraternas omsvängning i migrationspolitiken påvisar inget opinionsmässigt lyft för partiet. Omsvängningen har istället skapa ett stort internt missnöje i Socialdemokraterna. Riksdagsledamoten Sara Karlsson har till exempel valt att lämna sin plats i riksdagen i protest mot partiets omsvängning.

Flera aktiva socialdemokrater som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med vittnar om allt sämre stämning på partimöten och ett missnöje som breder ut sig. Risken för massavhopp anses som stora, och redan har ett antal socialdemokrater valt att avveckla sitt engagemang i partiet. Den tidigare socialdemokratiska opinionsbildaren på nätet Markus Mattila har lämnat Socialdemokraterna, och är numera medlem i Vänsterpartiet. Mattila kommenterade Löfvens pressträff om den nya migrationspolitiken på nätet med att ”det är skönt att slippa försvara skiten”.

I ett antal opinionsundersökningar den senaste tiden kan man inte se något socialdemokratiskt lyft efter den nya migrationspolitiken. Tvärtom minskar Socialdemokraterna, om än marginellt, i opinionen. Opinioninstitutet Yougov visar ett tapp som innebär att Socialdemokraterna blir jämnstora med Sverigedemokraterna med 23% i väljarstöd. Liknande siffor har visats av Inizio och Sentio i färska opinionsundersökningar.

Bland de socialdemokrater som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med finns en stor oro för hur valrörelsen skall utvecklas. Många tidigare hängivna och dedikerade valarbetare säger nu öppet att man inte vill engagera sig i valarbetet. Oron skall även ha spridit sig till partiets centrala valledning, där missnöjet bland det socialdemokratiska fotfolket har noterats.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!