Miljöpartiet släpper drygt 50 kommuner

Miljöpartiet släpper drygt 50 kommuner

Miljöpartiet har det svårt opinionsmässigt. Nu står det också klart att partiet inte ställer upp i fullmäktigeval i över 50 av landets kommuner. Det skriver SvD.

Annons

Krister Haagman, som är Miljöpartiets ordförande i Hjo, en av de kommuner där partiet nu ger upp, säger till Ekot, att man har tappat 2/3 av medlemmarna och därför inte har tillräckligt med folk för att fylla leden.

Miljöpartiet inleder sin kongress på fredag. Lokala företrädare är  svåra att finna och partiet lider av en kris. Det ser också ut som om det kan komma att hamna utanför riksdagen i höst.

I mer än 50 kommuner har Miljöpartiet, som det för närvarande ser ut, inte beställt några valsedlar till fullmäktigevalet. Detta enligt Valmyndigheten. Motsvarande siffra i förra valet var 15 kommuner.

Inget annat riksdagsparti har så svag uppställning. På andra plats kommer Kristdemokraterna, som i dag saknar kandidater i 34 kommuner. Flera partier ställer dock upp i nästan alla Sveriges 290 kommuner.

 

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!