Ökande sexhandel i Stockholm

Ökande sexhandel i Stockholm

Äldre kvinnor köper sex av ensamkommande marockanska gatubarn. I en kortdokumentär kan man följa ett marockanskt gatubarn, som berättar att det inte är ovanligt att äldre kvinnor köper sex av ensamkommande i utbyte mot pengar, mat, kläder och en sovplats. Det skriver Nyheter Idag.

Annons

En kortdokumentär på SR visar vardagen för Amin, som är s k ensamkommande från Marocko. Amin uppger att han är 17 år och under dokumentären får man höra hur äldre kvinnor köper sex av ensamkommande marockanska pojkar eller yngre män.

Ungefär 13 minuter in i dokumentären talar man om hur droger och kläder säljs på Sergels torg i Stockholm. Amin berättar även om sexhandeln, där det säljs sex till äldre kvinnor.

Berättarrösten uppger att på kvällen är det äldre kvinnor som tar sig till Sergels torg för att köpa sex av ensamkommande.

’Jag har själv träffat flera äldre kvinnor – mammor, änkor, skilda kvinnor, även gifta kvinnor. De erbjuder pengar, mat, dusch och tak mot sex. Om man vill går man med annars säger man nej’, berättar Amin i Sveriges Radio.

Det har tidigare rapporterats om sexskandaler på bland annat HVB-hem.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!