Aggressiv älg stenades till döds i Järna

Aggressiv älg stenades till döds i Järna

Under lördagskvällen attackerades en husägare utanför Järna i Södertälje kommun. Mannen försvarade sig genom att kasta en sten på angriparen. Angriparen föll död till marken, och polis larmades av stenkastaren. En viltvårdare skickades till platsen, och fann att angriparen – en aggressiv älg – mycket riktigt var död.

Annons

En aggressiv älg attackerade en bostad strax utanför Järna, i Södertälje kommun. Husägaren försökte skrämma bort älgen genom att kasta sten mot älgen. Stenen träffade på ett sätt som dödade älgen omgående. Husägaren kontaktade därefter polisen i Södertälje som skickade en viltvårdare till bostaden. Om detta rapporterar Länstidningen i Södertälje.

Stenkastningen betraktas inte som ett jaktbrott, utan som självförsvar. Genom åren har ett antal älgar fått sätta livet till när folk har försökt försvara sig mot aggressiva individer ur älgstammen.

I Nacka-trakten dödades en älg med en sten efter att ha gått till angrepp mot en husägare år 2007. Älgen hade då kalasat på frukt, som hade fått jäsa till. I Västerås-trakten dödades en älg med ett bouleklot efter en liknande händelse så sent som 2014. Inte i något av fallen har de som fällt älgar med stenar eller klot åtalats för något brott.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!