Politisk ogräs-annons skapar politisk turbulens

Politisk ogräs-annons skapar politisk turbulens

Statsrådet Morgan Johansson delar en upprörd inlaga på sociala medier om en politisk annons. Sverigedemokraterna i skånska Svalöv har annonserat om att man i sin kommun kommer att göra motstånd mot ogräset. Morgan Johansson och flera andra namnkunniga politiska meningsmotståndare kopplar ogräset i annonsen till helt andra saker än ogräs. Man anser att annonsen borde vara en riksnyhet, då man anser det vara djupt obehagligt att Sverigedemokraterna ”med sina rötter” annonserar om ogräs. 

Annons

I lokalpressen är ogräset i Svalöv redan en nyhet. I Skånska Dagbladet lyfter man fram en nyhet om hur ogräset tar över stadens lekparker, trottoarer och andra offentliga miljöer. Flera invånare i Svalöv upprörs över att anslagen till kommunens parkförvaltning inte räcker till för att hålla ogräset borta. Flera medborgare har synpunkter på att underhållet har försämrats över lag vad gäller kommunens grönytor.

Teddy Nilsson, Sverigedemokraterna i Svalöv ställer sig bakom medborgarnas krav om bättre underhåll av kommunens parker och lekparker. Nilsson är tydlig med att det var samtalen i samhället Svalöv om ogräsets utbredning som fick partiet att annonsera på det sättet man gjorde. Annonsen var en tydlig uppföljare till en tidigare annons om brister i vägunderhållet i Svalöv.

Nilsson tycker att det är förödande för det politiska samtalet när man väljer att missförstå varandra med flit. När ett statsråd som Morgan Johansson väljer att koppla ogräs till invandring säger det mer om honom än om Sverigedemokraterna, konstaterar Teddy Nilsson. Nu är Teddy Nilsson, oppositionsråd för SD i Svalöv osäker på om partiet vågar lyfta fram brister i kommunens sophantering och avlopp i kommande annonser eller om även detta kommer att misstolkas

Sedan annonsen uppmärksammats på sociala medier har Sverigedemokraternas lokalavdelning fått ta emot hundratalet frågor om annonsen via mail och Facebook. Enligt Nilsson är alla med frågor och synpunkter på annonsen från andra delar av landet. De boende i Svalöv förstår vad man menar med ogräs i en kommun med stora brister i parkunderhållet, menar Teddy Nilsson.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!