Fattigt afrikanskt land sponsrar rikt fotbollslag

Fattigt afrikanskt land sponsrar rikt fotbollslag

Regeringen i ett av världens fattigaste länder, Rwanda i centrala Afrika, har beslutat att sponsra fotbollslaget Arsenal från London med 350 miljoner kronor. Målet med sponsringen är att genom exponering på Arsenals tröjor öka turismen till landet. 

Annons

Rwanda blev känt för den stora allmänheten i samband med folkmordet på runt en miljon människor 1994. Landet har sedan sin självständighet 1962 tillhört de allra fattigaste länderna i världen.

Rwandas ledare Kagame och dennes regering har nu beslutat köpa reklamutrymme på fotbollsklubben Arsenals matchtröjor för motsvarande 350 miljoner kronor, skriver Dagens Nyheter. Detta motsvarar cirka 33 kronor per rwandisk invånare.

Den reklam som Rwanda köper på London-klubben Arsenals tröjor har som mål att öka turismen till Rwanda. Landet har flera nationalparker som man vill skall besökas av fler internationella gäster än idag.

Genom biståndsorganet SIDA ger Sverige bistånd till Rwanda på 230 miljoner kronor per år. SIDA ser inget skäl till att ompröva svenskt bistånd till Rwanda med anledning av landets sponsring av Arsenal.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!