Före detta socialdemokrat startar nytt parti i Växjö

Före detta socialdemokrat startar nytt parti i Växjö

Ett nytt parti har bildats i Växjö kommun. Partiet Rättvisa Rörelse-partiet ställer upp i regionfullmäktigevalet i Region Kronoberg samt i valet till kommunfullmäktige i Växjö kommun. Bakom partiet står Abdi Elmi, som lämnade socialdemokraterna 2015.

Annons

Mohamed Abdi Elmi satt i kommunstyrelsen, tekniska nämnden samt utbildningsnämnden för Socialdemokraterna innan sitt avhopp. Elmi försattes i personlig konkurs 2015.

Ett nytt parti har startats upp i Växjö kommun. De flesta av de ledande personerna i det nya partiet Rättvisa Rörelse-partiet har utländsk bakgrund. Partiets kärnfrågor på ett regionalt och lokalt plan skall vara utbildning, bostäder, arbete och familjefrågor. Målgruppen för det nya partiet är unga människor.

Den drivande personen bakom partiet, Mohamed Abdi Elmi, har tidigare varit aktiv i Socialdemokraterna i Växjö kommun. Abdi Elmi lämnade politiken och socialdemokraterna 2015. Enligt uppgift skall Abdi Elmi då ha lämnat Socialdemokraterna av personliga skäl. I samband med avgången redovisades att Abdi Elmi hade en skatteskuld på runt 900 000 kronor.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!