SR Jämtland bröt intervju med författare

SR Jämtland bröt intervju med författare

På måndagseftermiddagen bröt Sveriges Radio i Jämtland en direktsänd intervju med författaren och samhällsdebattören Jens Ganman. Ganman fanns i radiostudion för att intervjuas om sin och Mustafa Panshiris bok ”Det lilla landet som kunde”. Det hela slutade i tumult, är Sveriges Radio Jämtlands reporter bröt intervjun. 

Efter en kort introduktion var Ganman mer intresserad av att undersöka orsakerna till att en tidigare intervju med författarna hade stoppats. Samtidigt som Ganman krävde att få veta bakgrunden om varför intervjun stoppades vilket radioreportern inte vill delta i. Det hela slutade med att radioreportern efter lite mer än två minuter bröt sändningen med ett musikstycke av Ratata.

Sveriges Radio Jämtland valde att stoppa den första intervjun med motiveringen att den journalist som intervjuade författarna nämnde i deras bok. Detta tilltag förvånade Ganman, då andra personer som nämnts i boken och är anställda hos Public Service har intervjuat Ganman om just boken. Ganman ställde sig frågande till varför olika regler gäller på olika delar av Public Service. Jens Ganman har tidigare arbetat på Sveriges Radio Jämtland.

Du kan höra den avbrutna intervjun med Ganman i klippet nedan.

 

Fredrik Antonsson