’Last night in Sweden’

’Last night in Sweden’

’Last night in Sweden’… Vi minns alla Donald Trumps uttalande för några månader sedan, som sedan dementerades av en flinande Ylva Johansson (s) som – felaktigt – i stället målade upp en positiv bild av brottsutvecklingen i Sverige. Och Trumps uttalande – den gången – visade sig vara grundat på oriktig information. Men det blev ändå närmast profetiskt. Idag är Sverige känt utomlands för brottsligheten. I synnerhet i Malmö. Samt för vår oförmåga att göra något åt den.

Justitieminister Morgan Johansson (s) säger sig vara bedrövad över blodsdåden i Malmö tidigare i veckan. Ett eskalerande gängkrig under uppsegling, där ’krigsherrar’ slåss om revir för narkotikaförsäljning och annan kriminell verksamhet. Men Johansson har inte lyckats göra så mycket åt det hela. Men ledsen är han…

Och polisen i Malmö säger, att den går på knäna av överbelastning. eller skall vi kalla det ’stridsutmattning’. Det finns inte några möjligheter att förhindra våldet, knappt ens att beivra det. Poliser tröttnar och söker nya jobb. Det är inte ofarligt att vara svensk polis längre. Det var det kanske inte tidigare heller. Men idag är det riktigt skarpt läge och mycket vapen i de kriminella arsenalerna.

I Stockholm hinner inte mordutredarna med. I Malmö flyr judarna för hat och trakasserier. Danskar, som bott länge i staden, flyttar. Det har blivit för riskabelt att vistas ute på gatorna.

Ett reportade i Sydsvenskan härom dagen har krigsrubriker: ’Sommaren kan bli våldsammare än någonsin’. Och de kriminella i Malmö hotar: ’Detta är början på ett helvete i Malmö’.

Vad är det numera som får spridning i internationella media? Jo, den annalkande katastrofen i Sverige med sönderslitande gängkrig, ett land på randen till inbördeskrig och där makthavarna – Morgan Johansson, Ylva Johansson och alla de andra på vänsterkanten som har legat på latsidan – saknar förmåga att vända utvecklingen. Detta får genklang i hela världen. I synnerhet morden i Malmö, de värsta i Sverige på många år.

Det råder snudd på krigstillstånd i delar av Sverige. Territorier har gått förlorade och vårt samhälle saknar förmågan att återta dem. Sverige är ett gravt misskött land som de styrande borde skämmas över. Människor är inte bara rädda, de är arga. Och uppgivna – de börjar förstå att staten har tappat greppet. De flyttar – ja, flyr.

Trots det fortsätter aktivistgrupper att skapa kaos mot allt vad bättre vetande heter. Faktaresistenta aktivister kallar realisterna och – numera – även de flesta media för ’svartmålare’. Människor som ger upp och flyttar utomlands, berättar om sin Sverigebild, kallas också ’Sverigehatare’ och ännu värre saker.

Men aktivisterna på vänsterkanten må ha sin agenda. Det är en sak, även om ett samhälle inte bör acceptera det hur som helst. En annan sak är att ansvariga politiker inte begriper vad de sysslar med. Då blir oansvaret närmast kriminellt. Det handlar indirekt om framkallande av fara.

Och framför allt handlar det om förslösande och förintande av det arv våra mödrar och fäder slet ihop åt oss, knäckte sina ryggar och förstörde sin hälsa för att skapa åt oss. En bättre framtid, som vi bara i vårt bisarra oförstånd har rivit ned… Det är så sorgligt att man vill gråta i denna vackra svenska midsommar.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!