Ständigt denna Victoria Kawesa…

Ständigt denna Victoria Kawesa…

Victoria Kawesa, tidigare partiledare i Feministiskt Initiativ och adjunkt i genusvetenskap vid Södertörns högskola är åtalad – igen. Hon kommer sannolikt att bli dömd för misshandel den här gången. Hon har annars ovanligt många polisanmälningar och domar på sin CV.

Annons

En polisanmälan drog hon på sig 2013 för upphovsrättsligt intrång. Den utredningen lades ned. I mars 2017 blev hon tillsammans med Gudrun Schyman vald till partiledare i Feministiskt Initiativ. Redan efter någon månad kom en ny rättslig utredning mot henne. Denna gång för plagiat.

Kawesa drog sig tillbaka från partiledarposten redan i september 2017 och i december förra året dömdes hon till böter och skadestånd i plagiatmålet.

Nu är det dags igen.

I januari i år skall hon ha misshandlat en för henne okänd man i tunnelbanans spärrar. Enligt uppgift har hon slagit och sparkat mannen, vars anmälan mot henne nu har resulterat i åtal. Skälet till misshandeln sägs vara, att mannen inte tillät Kawesa att ’planka’ i tunnelbanen och åka på samma biljett som han.

Victoria Kawesa motanmälde dock mannen för hatbrott, men polisen lade ned utredningen – ett beslut som Kawesa tyckte grundade sig på rasism från polisens sida. Hur som helst finns Kawesas gärningar fångade på bild, så det hon har gjort verkar inte vara mycket att diskutera.

Det har inte varit mycket liv om de senaste händelserna. Möjligen eftersom Victoria Kawesa inte längre är partiledare i Feministiskt Initiativ. När NB Nyhetsbyrån har googlat på ’Victoria Kawesa’ och hennes fataliteter, visar det sig att Nyheter Idag har skrivit, liksom Expressen. Men i alla andra stora dagliga media: Dödstyst. Inte en rad.

Föreställ er att Victoria Kawesa hade varit kristdemokrat eller moderat. Eller – tänk er – sverigedemokrat! Vilket liv det hade blivit på den församlade journalistkåren.

Annons

Som det nu är, undrar man litet vart det journalistiska ’järnrörsdrevet’ har tagit vägen. Duckar de, eftersom Kawesa representerar ’fel’ parti? Det ser faktiskt inte bättre ut.

Christopher Jarnvall

 

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!