Två skjutna i Rinkeby – en gripen

Två skjutna i Rinkeby – en gripen

En misstänkt gärningsman har gripits efter en skottlossning i Rinkebygången i Rinkeby på tisdagkvällen. Två män i 20-årsåldern skottskadades. Det skriver Expressen.

’Någon har skjutit två personer. De skadade har förts till sjukhus med ambulans. Skadorna bedöms som ej livshotande i nuläget. Den ena var skjuten i armen och den andra i benet’. Det konstaterar Fredrik Nylén, vakthavande befäl hos Stockholmspolisen.

Polisen säger också, att en gärningsman är gripen i nuläget. Polisens arbete på platsen fortsätter och brottet rubriceras som försök till mord.

På sin hemsida skriver polisen:
’Polisen fick samtal om ljud som beskrevs som skottlossning från Rinkeby. Två män anträffades med skottskador på Sörbyplan. En hade skador i armen och den andre i benet. Männen fördes till sjukhus med ambulans och deras skador beskrevs som inte livshotande’.

Christopher Jarnvall