Miljöpartiet har dödat miljöintresset

Miljöpartiet har dödat miljöintresset

Miljöpartiet är tillbaka i sin ’core business’. Den som är jägare, natur- och djurvän eller helt enkelt bara har ett gott hjärta lider förstås av att se djur som far illa, isbjörnar som svälter eller inte hittar is att ta sig upp på.

Visst är det ett problem, när naturliga miljöer för djur förändras – oavsett det är människan som har förorsakat det eller ej. Och visst är miljöfrågan viktig. Så viktig, kanske man skulle tillägga, att andra än MP skulle fokusera på den.

Men nu har Miljöpartiet i flera år lekt runt och rivit om i helt andra frågor än miljön – i skola, i kulturarv, i migration…

Det har gjort att andra måste städa efter dem och fokus ligger därför på helt andra frågor än smältande isar i Arktis. Nu handlar det om akuta problem för att Sverige skall överleva som samhälle – och kunna fortsätta att producera överskott.

Det överskott – många tiotals miljarder – som vi hade kunnat fördela på bland annat miljön, har Miljöpartiet varit med om att bränna på helt andra saker…

I årets valrörelse har MP valt att tala om miljöfrågor och fokusera på smältande isar. Det borde de ha gjort tidigare också. Då hade vi kanske sluppit en begynnande systemkollaps i Sverige.

Christopher Jarnvall