Indonesisk flicka dömd till fängelse efter att ha blivit våldtagen

Indonesisk flicka dömd till fängelse efter att ha blivit våldtagen

En domstol i Indonesien har dömt en 15-årig flicka till sex månaders fängelse. Flickan döms till fängelse efter att ha gjort abort efter en våldtäkt. Flickans äldre bror döms för sexuellt övergrepp mot barn, efter att ha våldtagit flickan. Flickans mamma står även hon inför rätta, för medhjälp till aborten. I mammans fall har inte dom fallit.

Annons

I Indonesien är aborter förbjudna enligt lag. I undantagsfall kan aborter beviljas om mammans liv är i fara, eller vid särskilt angelägna omständigheter, Till de särskilt angelägna omständigheterna hör våldtäkt. Flickan skall inte ha följt det strikta regelverk som finns vid särskilt angelägna omständigheter,

En indonesisk domstol dömer en 15-årig flicka till ett halvår i fängelse. Flickan skall ha en den brittiska tidningen The Guardian ha våldtagits vid minst åtta tillfällen av sin 17-åriga storebror. Den äldre brodern döms till fängelse i två år, för sexulla övergrepp mot barn. Mamman i familjen, som skall ha hjälpt dottern med aborten har ännu inte fått sitt straff.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!