Ölburk kan sprängas – Systembolaget stoppar försäljning

Ölburk kan sprängas – Systembolaget stoppar försäljning

Sommarvärmen skapar nya problem. Systembolaget stoppar nu försäljningen av ölsorten Snow Cat Coffee Stout. Det finns en risk att burken exploderar, och att öldrickaren skadas. Systembolaget vill nu att de som köpt produkten, och ännu inte har lyckats dricka upp den eller redan fått handen sprängskadad, lämnar tillbaka ölen till närmaste butik. 

Annons

Systembolaget väljer att säljstoppa ölet Snow Cat Coffee Stout med omedelbar verkan. Det skall finns risk att burken kan explodera. Burken har sålts i ett hundratal av Systembolagets cirka 440 butiker. Kunder som har köpt Snow Cat Coffee Stout ombeds att återlämna burken till närmaste Systembolagsbutik.

Snow Cat Coffee Stout är enligt Systembolagets varudeklaration en ölsort med en rostad, maltig smak samt  med tydlig beska. Ölen har inslag i smaken av inslag av kavring, espressokaffe, apelsinskal, mörk choklad, samt hasselnötter. Ölen passade innan säljstoppet bra till rätter av mörkt kött eller som ren sällskapsdryck. Snow Cat Coffe Stout serverades innan säljstoppet bäst vid 10-12 grader.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!